Spaden i marken för Terrasshusen i norra Trelleborg

Publicerad:

På fredagen togs det första spadtaget för Terrasshusens nya bostadsrätter i norra Trelleborg. Nordost om cirkulationsplatsen vid Lundavägen och Havrejordsvägen bygger 3Hus 65 bostadsrätter och bidrar därmed till den pågående förtätningen av området.

De första spadtagen för 3HUS nya bostadsrätter Terrasshusen togs av Hanna Olsson, projektchef på 3Hus, Fredrik Conradsen, platschef BAB Bygg, Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, samt Mattias Hägg, mark- och exploateringschef Trelleborgs kommun.

Fotograf: Fanny Nyberg

– Trelleborg sjuder av skaparanda. Det märks inte minst på att så många entreprenörer vill vara med och bidra på ett positivt sätt till stadens utveckling. I bygget av Terrasshusen har vi ytterligare ett bra exempel på detta, säger Mikael Rubin, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg. Det är extra kul att se de som ska bo här när det är färdigbyggt, lägger Mikael Rubin till, och syftar på lägenhetsköpare som också var på plats vid tilldragelsen.

Trelleborgs norra entré

Området utgör tillsammans med Trygghetens hus och bostadsområdet Västervång den norra entrén till Trelleborg. Bebyggelsen uppförs högre mot Lundavägen och lägre österut mot Gränstorpsparken. Genom att placera bebyggelse nära Lundavägen och Havrejordsvägen kan trivsamma och ljuddämpande innergårdar ordnas. Sedan tidigare finns byggbolaget Obos på plats, som även de bygger bostadsrätter.

Terrasshusen

Terrasshusen kommer att erbjuda smarta stadshem med uteplatser, balkonger och takterrasser.

Mer om projektet