Trelleborg - en stad att vara stolt över!

Publicerad:

Genom en utställning som just tagit plats i Trelleborgs västra entré, nere vid gamla småbåtshamnen, visar Trelleborgs kommun upp pågående och planerad stadsutveckling. Ta en titt och låt dig fångas av text och bilder som visar visionen för vår växande stad.

Utställningen består av fem "gatupratare" placerade på sittvänliga träpodier. Första anhalt är gamla småbåtshamnen.

Fotograf: Catarina Axelsson Lindow

Projekt som Övre och Stadsparkskvarteren, Västra Sjöstaden och andra delar av Kuststadsprojektet visas upp tillsammans med pågående projekt i stadens norra entré och i centrum. Passande citat från personer som tidigare intervjuats på denna webbplats vävs in i presentationen.

Mobil utställning

Den mobila utställningen kommer att dyka upp på fler platser i staden. Har du inte möjlighet att se den vid gamla småbåtshamnen, kommer fler möjligheter som Rådhustorget och utanför Söderslättshallen senare i höst. Utställningen består av fem skyltar, så kallade gatupratare, placerade på sittvänliga träpodier. Förhoppningen är att utställningen ska locka besökare att läsa och titta på bilderna och kanske sitta ner och fundera eller samtala med andra en stund.

Utdrag ur innehållet

”Sjöstad, idrottsstad, kulturstad, centrum och entré för sydkusten. De senaste årens utveckling och kommande års stora satsningar gör att vi har fog för att kalla oss en framgångskommun med långsiktigt hållbar tillväxt.

Här finns plats för utveckling, nytänkande, företagande, arbetstillfällen och nya invånare. Här finns också plats för kultur, upplevelser, skönhet, idrott och livskvalitet. Med närhet, omtanke, hållbarhet och ett mänskligt perspektiv som byggstenar skapar vi framtidens Trelleborg med plats för 50 000 invånare.”

Läs intervjuerna i sin helhet

Så ser vi på den växande staden