Trelleborgshem ökar beståndet av hyresbostäder

Publicerad:

I fredags, den 23 augusti, togs första spadtaget för Trelleborgshems nybygge på den gamla tomten för W-fröhuset i centrala Trelleborg. På tomten byggs tolv hyresrättslägenheter med preliminär inflyttning hösten 2025.

Första spadtaget för hyresrätterna på Vesslan 6 togs av Lars G Olsson, styrelseordförande för Trelleborgshem, Mathias Andersson, kommunstyrelsens ordförande, Pia Jönsson, VD på Trelleborgshem och Martin Andersson, VD på Nimab.

Fotograf: Trelleborgshem

Attraktivt läge

– Detta är lika roligt varje gång, säger Trelleborgshems marknadschef Mikael Svensson, som räknade ner till själva spadtaget.

De tolv hyresrätterna byggs i ett trevåningshus på ett attraktivt läge i centrala Trelleborg, mellan Axel Ebbes konsthall och badhuset och med Stadsparken på andra sidan gatan. I närheten finns också Stortorget, Valen-gallerian, Trelleborgs museum och så järnvägsstationen bara en stenkast bort.

Snart inflyttning på Trelleborg övre

Ett stenkast i annan riktning – närmre bestämt åt väster – höjer sig numera ett annat av Trelleborgshems nybyggen. I fastigheten Trelleborg Övre, som fått namn efter platsen, finns snart 26 nya moderna hyresbostäder färdiga för inflyttning. Fastigheten är en hörnfastighet med fyra respektive sex våningsplan. Läget är centralt och har Stadsparken som granne. Här erbjuds bostäder i form av en- till fyrarumslägenheter, samt ett par verksamhetslokaler i bottenplan.

– Nu är både byggställningarna borta och balkonginglasningarna på plats i vårt projekt på Trelleborg Övre, säger Mikael Svensson. Det är bara drygt 80 dagar kvar till inflyttningen som sker i mitten av november.

Projekten

Tolv hyreslägenheter i centrala Trelleborg (Vesslan 6)

Hörnfastighet med hyresbostäder på Trelleborg Övre

Läs mer på Trelleborgshems webbplats