Trelleborgshem bygger 150 nya lägenheter i Smygehamn

Publicerad:

Trelleborgshem storsatsar i Smygehamn och har fyra olika projekt på gång i fiskeläget vid kusten med närhet till både hav och natur. Smygehamn erbjuder massor av möjligheter för den som vill njuta av naturen och en stressfri miljö. Här finns även service i form av handel, frisör och kollektivtrafik men också skolor och ett rikt föreningsliv. Bara ett stenkast från Smygehamn ligger Sveriges sydligaste udde, Smygehuk, med trevlig småbåtshamn, café, rökeri, glasskiosk och en härlig omgivning som inbjuder till både picknick och promenader.

Ett av de första projekten är utvecklingen av fastigheten på Netzéns väg där 42 bostadsrätter, fördelade i parhus, kommer att byggas. Förarbete med infrastruktur kommer att pågå under våren och sommaren och byggnationen förväntas starta efter semestrarna. Netzéns väg bjuder på idylliska och grönskande omgivningar och havet ligger bara en kort promenad därifrån. Alla bostäder kommer att ha dubbla uteplatser och möjlighet till elbilsladdning.

På Netzéns väg i Smygehamn kommer det att byggas 42 bostadsrätter fördelade i parhus.

Fotograf: Trelleborgshem

Det andra projektet är det som kallas Julgransodlingen. Här planerar Trelleborgshem att sätta spaden i marken efter semestrarna 2022. På fastigheten kommer det att byggas 58 hyresrätter i olika storlekar från 2 rum och kök till 5 rum och kök. Det blir en blandning av marklägenheter och radhus i två plan med lägenheter på båda planen och möjlighet till elbilsladdning.

Trelleborgshems tredje projekt är ett mycket spännande specialprojekt vid parken i Smygehamn, bara ett stenkast från havet. Här fångas det skånska arkitekturspråket i form av en modern trelängad skånegård, preliminärt med tre bostäder i varje länga. Projektet ligger just nu i planeringsstadiet och beräknas preliminärt gå i gång under vintern 2024 med inflyttning under vintern 2025.

Sist ut är ett förtätningsprojekt i direkt närhet till Smygehem, som preliminärt beräknas gå i gång under våren 2026, med planerad inflyttning våren 2028. Projektet är tänkt att bli ett modernt trygghetsboende för seniorer med cirka 40 egna mindre, men yteffektiva hyreslägenheter. De boende kommer även att ha tillgång till generösa gemensamhetsutrymmen för socialt umgänge. Eventuellt kommer även någon form av aktivitetsfunktion att integreras i konceptet.

Trelleborgshems nyproduktion i Smygehamn

NYPRODUKTION NETZÈNS VÄG

  • 3 rum och kök, 79 kvadratmeter, 1 plan
  • 4 rum och kök, 110 kvadratmeter, 2 plan
  • 5 rum och kök, 120 kvadratmeter, 2 plan

Planerad byggstart: Hösten 2022

Beräknad inflyttning: Våren 2024

Bostadsrätter i Smygehamn med havet och naturen som närmsta granne

NYPRODUKTION JULGRANSODLINGEN

  • 2 rum och kök, 23 styck, cirka 55 kvadratmeter
  • 3 rum och kök, 20 styck, cirka 71 kvadratmeter
  • 5 rum och kök, 15 styck, cirka 102 kvadratmeter

Planerad byggstart: Hösten 2022

Beräknad inflyttning: Våren 2024

Hyresrätter på Julgransodlingen i Smygehamn