Trelleborgshem tog ett första spadtag för 26 nya hyresrätter på Trelleborg Övre

Publicerad:

Den 24 april togs första spadtaget för Trelleborgshems projekt på Trelleborg Övre. Projektet omfattar 26 hyresrättslägenheter i storlekar mellan 1-3 rum och kök.

– Vi fortsätter vår resa att för att göra Trelleborg till en än mer attraktiv boendekommun säger Pia Jönsson, vd på Trelleborgshem och fortsätter. Vi har haft flera uppstarter av olika projekt i utkanterna av kommunen, så det extra roligt att nu kunna erbjuda produktion av nya fräscha bostäder mitt i centrum.

Bostäderna på Trelleborg Övre byggs i en hörnfastighet på 4 respektive 6 våningar och med en lokal i bottenplan Lägenheterna beräknas preliminärt vara klara för inflyttning i oktober 2024.

– Det är mycket roligt att få vara med och utveckla Trelleborg Övre fortsätter Pia. Detta är ett underbart citynära läge med stadsparken som närmsta granne och direkt närhet till handel, kollektivtrafik och övrig service. Sen ligger centralstationen med tåg och bussar bara en liten promenad bort, avslutar Pia.

Trelleborgshem är en av sju aktörer som utvecklar Övre och Stadsparkskvarteren. Området ligger mitt i centrala Trelleborg, precis intill Stadsparken och Stortorget och har bara fem minuters promenad till centralstationen. Området har fått sitt namn från tiden då det tjänade som järnvägsstation med namnet Övre station. På senare tid tjänade Övre som busstorg.

Hörnfastighet med hyresbostäder på Trelleborg Övre

Stadsomvandling på Övre och Stadsparkskvarteren i Trelleborg