Lizette: ”I Trelleborg hälsar vi på varandra”

Trelleborg växer – med nya byggnader, verksamheter och människor. Den gamla industristaden förändras och möter havet genom djärv stadsutveckling. Samtidigt behålls den mindre stadens charm.

– Här hälsar vi på varandra, och här finns trygghet och härlig gemenskap, säger 26-åriga Lizette Bannersten. Jag är stolt över Trelleborg!

Här finns trygghet och härlig gemenskap, säger 26-åriga Lizette Bannersten. Jag är stolt över Trelleborg!

Fotograf: Hybrid State

Hon är uppvuxen i Trelleborg och är en av många unga som valt att bo kvar i Trelleborgs kommun. Här bor hennes familj och här bor många av hennes vänner. För Lizette Bannersten har en flytt aldrig varit något verkligt alternativ.

– Jag är en riktig trelleborgare, säger hon och skrattar.

Skrattet kommer från hjärtat och det är med värme och stolthet som Lizette beskriver vad staden Trelleborg betyder för henne och hur mycket hon ser fram emot att hennes Trelleborg växer.

Stadsutveckling med småstadscharmen i behåll

– När man går på stan i Trelleborg tar det gärna lång tid eftersom man alltid träffar bekanta och pratar med varandra. I Trelleborg hälsar vi på varandra, vi ser varandra och det ger en trygghet. Det är en trygg stad där allt som behövs finns nära.

– Det är också en stad i förändring som satsar på stadsutveckling, samtidigt som man är mån om att behålla charmen. Trelleborg är en industristad i grunden, har en av Sveriges största hamnar och det är attraktivt för företag, men Trelleborg är också attraktivt för den som letar bostad i ett stadsnära område, med stranden och kontinenten inom räckhåll.

Härligt att Trelleborg växer

Lizette Bannersten arbetar som marknadskoordinator och kundsupport på ett företag i Trelleborg, och även om hon inte längre bor centralt i staden så har hon stannat kvar i Trelleborgs kommun. Det har hela tiden varit en självklarhet för henne.

– Jag tycker att det är jättehärligt att staden växer, här finns det jag behöver i min vardag och det som jag vill ha tillgång till. Här finns butiker och restauranger, promenadstråk och ytor, men också närheten till Danmark, Malmö, Lund och Ystad. Det går snabbt att resa bort men också snabbt att komma hem, det betyder mycket för mig, säger hon.

Känner stolthet över Trelleborgs satsning på ridsport

I över 20 år har Lizette ägnat en stor del av sin tid åt hästar och ridning. Hon har egen häst och trivs med att bo i en stad där det finns en naturlig närhet till ridsporten.

– Jag är en riktig hästtjej, säger hon. Jag har ridit sedan jag var tre år gammal och är stolt över att Trelleborg har satsat så mycket på ridsport och olika ridskolor.

Positiv framtid i Trelleborg

– Jag ser väldigt positivt på framtiden och tror att Kuststaden och Övre-området kan bli stora lyft för Trelleborg. Det gör bland annat att havet blir mer tillgängligt för invånarna och besökare i centrum och att vi får fler härliga promenadstråk längs havet. I Trelleborgs kommun finns staden, kusten, stranden, hamnen, historien och landet. Allt i ett, det är en del av charmen och det är här jag vill bo.

Jag ser väldigt positivt på framtiden och tror att Kuststaden och Övre-området kan bli stora lyft för Trelleborg, säger Lizette Bannersten.

Fotograf: Hybrid State

Kommunledningsförvaltningen